Ποιοί είμαστε

Η ομάδα μας δημιουργήθηκε από τον εκπαιδευτή μας Κωνσταντίνο Κοίλια με βασικό σκοπό την παροχή βοήθειας και υποστήριξης σε άτομα των ευπαθών ομάδων (τρόφιμοι, ασθενείς, ηλικιωμένοι, κτλ) και όχι μόνο.

Με βασική αρχή την αγάπη για το σκύλο και τον άνθρωπο, η ομάδα στελεχώθηκε από εκπαιδευτές (Κωνσταντίνο Κοίλια και Θανάσουλα Κωνσταντίνα) και μία επιστημονική σύμβουλο.

Το έργο μας

Οι συνεδρίες γίνονται σε ατομικές ή ομαδικές συναντήσεις σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο ή σε εξωτερικό περιβάλλον.

Στις συνεδρίες συμμετέχουν τόσο ο εκπαιδευτής-χειριστής του σκύλου όσο και ο ειδικός (ιατρός, ψυχολόγος κτλ) που παρακολουθεί τον εξυπηρετούμενο.

Κατά τις συναντήσεις τα ιδιαίτερα στοιχεία του ατόμου βρίσκονται στον πυρήνα της εκπαίδευσης για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.    

Κωνσταντίνος Κοίλιας

kostas-koilias-dogtherapy-trainer

Ιδρυτής dogtherapy, εκπαιδευτής και χειριστής σκύλων θεραπείας.

Αυτός ο ιδιαίτερος δεσμός που δημιουργείται μεταξύ σκύλου και ανθρώπου βρίσκεται στην ζωή του Κωνσταντίνου στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής του. Το πρώιμο πάθος του να κάνει αυτόν τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος για τα σκυλιά ξεκίνησε πριν από πολύ καιρό, από τότε που μετέτρεψε το αχρησιμοποίητο γκαράζ των γονιών του σε ένα κρυφό καταφύγιο σκύλων. Η αγάπη του για τα σκυλιά τον οδήγησε σε πολυάριθμες εθελοντικές εμπειρίες, όπως η σίτιση αδέσποτων σκύλων, η συμμετοχή σε πολλές δραστηριότητες διάσωσης ζώων και σε φιλοζωικές οργανώσεις. Καθοδηγούμενος από την αφοσίωσή του, ξεκίνησε την επαγγελματική του εμπειρία ως βοηθός κτηνιάτρου, όπου ανακάλυψε το χάρισμά του στην επικοινωνία με τα σκυλιά. Το ταξίδι του στη ζωή των σκύλων είχε μόλις ξεκινήσει.

Το ενδιαφέρον του για την επικοινωνία μεταξύ σκύλου και ανθρώπου αναπτύχθηκε, στην προσπάθειά του να δουλέψει με τη συμπεριφορά των αδέσποτων σκύλων, με σκοπό να αυξήσει τις πιθανότητες υιοθεσίας τους. Με οδηγό το όραμά του, εκπαιδεύτηκε επαγγελματικά και εξειδικεύτηκε στην επίλυση προβλημάτων συμπεριφοράς, βοηθώντας συνολικά παραπάνω από 1000 αδέσποτα σκυλιά. Παράλληλα, συνέχισε τη εκπαίδευση του σε αθλήματα όπως agility, IPO (εκπαίδευση σκύλων προστασίας), search and rescue dog, στην Ελλάδα, τη Σλοβακία, την Ολλανδία και τη Γερμανία. Εργάστηκε ως επαγγελματίας εκπαιδευτής και χειριστής σκύλων στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ, όπου συνέχισε την καριέρα του σε σχετικές θέσεις.

Ωστόσο, η καθημερινή του επαφή με τα τετράποδα πλάσματα του δίδαξε τις θεραπευτικές ικανότητες που προσφέρουν απλόχερα. Συνέχισε την επαγγελματική του εμπειρία και εκπαίδευση συμμετέχοντας σε πολυάριθμα προγράμματα για την υποβοηθούμενη θεραπεία με σκύλους, σκύλους υπηρεσίας, παρεμβάσεις με τη βοήθεια ζώων, σκύλους υπηρεσίας για PTSD, σε Ρωσία, Ηνωμένο Βασίλειο και Πενσυλβάνια των ΗΠΑ.  Εργάστηκε στην εκπαίδευση και τον χειρισμό σκύλων θεραπείας και υπηρεσίας στις ΗΠΑ, όπου συνέχισε την καριέρα του ως ειδικός σε σκύλους υπηρεσίας και στην υποβοηθούμενη θεραπεία  με σκύλο για παιδιά, εφήβους και ενήλικες με διάφορες αναπηρίες, αναπτυξιακές, μαθησιακές και νοητικές δυσκολίες, και θέματα σωματικής υγείας και κινητικότητας. Έκτοτε, έχει επίσης εκπαιδευτεί στην ειδική αγωγή ως βοηθός εργοθεραπευτή ενώ συνεχίζει την εκμάθησή και εκπαίδευση του με κάθε ευκαιρία, καθώς η αφοσίωση του στους σκύλους και τους ανθρώπους δεν σταματά ποτέ.

Σήμερα με 25 χρόνια εμπειρίας, ο Κωνσταντίνος εργάζεται ως επαγγελματίας συμπεριφοριστής και εκπαιδευτής σκύλων, εστιάζοντας στους σκύλους θεραπείας και υπηρεσίας, παρέχοντας θεραπευτικές παρεμβάσεις με τη βοήθεια σκύλου. Επιλεγμένος ως αξιολογητής (evaluator) στη συμπεριφορά σκύλων μέσω του test αξιολόγησης συμπεριφοράς για κατοικίδια ζώα (PADA test) σύμφωνα με τα πρότυπα του παγκόσμιου οργανισμού  ICoFa  συμμετέχει σε διεθνή συνέδρια και πρωτοβουλίες για τη δημιουργία νομοθετικού πλαισίου για σκύλους θεραπείας και υπηρεσίας.

Κωνσταντίνα Θανάσουλα

kostantina-thanasoula-dogtherapy-trainer

Eκπαιδεύτρια και χειρίστρια σκύλων θεραπείας.

Το ενδιαφέρον της Κωνσταντίνας για την φύση και την προσφορά της, την οδήγησε να αποφοιτήσει από το τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ωστόσο, η αγάπη της για τα σκυλιά κέρδισε την αφοσίωσή της για όλη της τη ζωή.  Ξεκίνησε από τη βασική υπακοή και την τροποποίηση συμπεριφοράς στη σχολή Dogs work and play  με οδηγό τον Κωνσταντίνο Κοίλια στις μεθόδους Θετικής Ενίσχυσης και συνέχισε την εκπαίδευσή της στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η μεγάλη στοργή της για τους σκύλους και τους ανθρώπους την οδήγησε στο να αποκτήσει επαγγελματικά προσόντα και πιστοποιήσεις στη θεραπεία με τη βοήθεια ζώων και άνοιξε τον δρόμο για ένα συνεχές ταξίδι μάθησης και εξειδίκευσης.

Η ισχυρή θέληση της να ενισχύσει τις ικανότητές της στην βοήθεια ατόμων που έχουν ανάγκη, την καθοδήγησε στις σπουδές της και στην επιτυχή ολοκλήρωση της Ειδικής Αγωγής, της Γνωσιακής-Συμπεριφορικής θεραπείας, στην εξειδίκευση στην Λογοθεραπεία και στο σύστημα επικοινωνίας μέσω ανταλλαγής εικόνων Pecs. Συνέχισε την εκπαίδευσή της στην Θετική εκπαίδευση, ως Certified canine fitness trainer, στην θεραπεία μετατραυματικής διαταραχής υποβοηθούμενης από σκύλους (PTSD) και στις θεραπευτικές παρεμβάσεις με τη βοήθεια ζώων.

Από το 2015 εργάζεται ως πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια και συντονίστρια σκύλων θεραπείας, πραγματοποιώντας ατομικές και ομαδικές συνεδρίες θεραπείας με τη βοήθεια σκύλων για άτομα όλων των ηλικιακών ομάδων με αναπηρίες, αναπτυξιακές και μαθησιακές δυσκολίες και προβλήματα ψυχικής και σωματικής υγείας.

Η συνεχής αγάπη και αφοσίωση της Κωνσταντίνας στο πεδίο της θεραπείας με σκύλο εξελίσσεται συνεχώς, καθώς λαμβάνει μέρος σε διεθνή συνέδρια όπως το «AAII International Conference» στην Ιταλία και το παγκόσμιο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Ρωσία, «Practical implementation of Animal therapy in psychology, education and rehabilitation» ενώ συμμετέχει σε προγράμματα εκπαίδευσης όπως το  «Spirit dog training». Τέλος ως μέλος της ομάδας PADA team στην Ελλάδα (leader) συμμετέχει στην αξιολόγηση συμπεριφοράς κατοικίδιων ζώων.