Ποιοί είμαστε

Η ομάδα μας δημιουργήθηκε από τον εκπαιδευτή μας Κωνσταντίνο Κοίλια με βασικό σκοπό την παροχή βοήθειας και υποστήριξης σε άτομα των ευπαθών ομάδων (τρόφιμοι, ασθενείς, ηλικιωμένοι, κτλ) και όχι μόνο.

Με βασική αρχή την αγάπη για το σκύλο και τον άνθρωπο, η ομάδα στελεχώθηκε από εκπαιδευτές (Κωνσταντίνο Κοίλια και Θανάσουλα Κωνσταντίνα) και μία επιστημονική σύμβουλο.

Το έργο μας

Οι συνεδρίες γίνονται σε ατομικές ή ομαδικές συναντήσεις σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο ή σε εξωτερικό περιβάλλον.

Στις συνεδρίες συμμετέχουν τόσο ο εκπαιδευτής-χειριστής του σκύλου όσο και ο ειδικός (ιατρός, ψυχολόγος κτλ) που παρακολουθεί τον εξυπηρετούμενο.

Κατά τις συναντήσεις τα ιδιαίτερα στοιχεία του ατόμου βρίσκονται στον πυρήνα της εκπαίδευσης για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.    

Κωνσταντίνος Κοίλιας

kostas-koilias-dogtherapy-trainer

Με σχεδόν 20ετή εμπειρία στη βασική υπακοή και στην εξειδικευμένη εκπαίδευση σκύλων, ο Κώστας εργάζεται τα τελευταία χρόνια ως εκπαιδευτής σκύλων και συμπεριφοριολόγος με έμφαση στην επίλυση προβλημάτων συμπεριφοράς.

Έχοντας ολοκληρώσει εκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια για therapy dog,service dog,assistance dog και για αθλήματα όπως IPO, agility και τέλος για search and rescue dog και έχει απασχοληθεί ως βοηθός κτηνιάτρου.

Επόμενο σταθμό αποτέλεσε η εκπαίδευση σκύλων για σκύλους προστασίας , περιπολίες, έρευνας και διάσωσης και ανεύρεση συγκεκριμένων μυρωδιών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Κώστας πραγματοποίησε πολυάριθμα ταξίδια στην Ουγγαρία για τον εντοπισμό, έλεγχο και εκπαίδευση σκύλων που έπειτα χρησιμοποιήθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία και το Στρατό.

Με εμπειρία ως εκπαιδευτής σκύλων συνέχισε να μαθητεύει σε Ελλάδα, Σλοβακία, Ολλανδία και Γερμανία.

Βρέθηκε μάλιστα στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ, όπου έλαβε πιστοποίηση επαγγελματία εκπαιδευτή και χειριστή σκύλων ανίχνευσης κι έπειτα εργάστηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής σε αντίστοιχες θέσεις.

Η καθημερινή του επαφή με το σκύλο σε προσωπικό επίπεδο αλλά και ως μέλος σε αρκετά φιλοζωικά σωματεία του δίδαξε τις θεραπευτικές ιδιότητες που μπορεί να χαρίσει απλόχερα ο σκύλος λαμβάνοντας αυτό ως κίνητρο παρακολούθησε μαθήματα και στη συνέχεια δούλεψε ως επαγγελματίας εκπαιδευτής σκύλων θεραπείας και υπηρεσίας στη Σχολή Highland Canine Training  Centre.

Τα τελευταία τρία χρόνια συνεχίζει να εργάζεται ως εκπαιδευτής σκύλων και συνεργάζεται με κέντρο ειδικής αγωγής πραγματοποιώντας κατ’ οίκον συνεδρίες αλλά και ομαδικές με τη βοήθεια σκύλου θεραπείας σε παιδιά , εφήβους και ενήλικες.

Θανάσουλα Κωνσταντίνα

kostantina-thanasoula-dogtherapy-trainer

Η Κωνσταντίνα αποφοίτησε από το τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ και τα τελευταία χρόνια έχει αφοσιωθεί στην εκπαίδευση σκύλων και την ειδική θεραπεία.

Ξεκίνησε από τη βασική υπακοή και την τροποποίηση συμπεριφοράς στη σχολή Dogs work and play του κ. Κοίλια και κ. Σαμαρά , συμμετείχε σε εκπαιδευτικό τριήμερο της Kay Laurence στην Αγγλία και ολοκλήρωσε δίμηνη πρακτική άσκηση στη βασική υπακοή και διόρθωση συμπεριφοράς στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ.

Η Κωνσταντίνα παρακολούθησε επιτυχώς εξ αποστάσεως επιμορφωτικό πρόγραμμα με θέμα την Ειδική Αγωγή (Πανεπιστήμιο Αιγαίου), εκπαίδευση στη γνωσιακή – συμπεριφοριστική θεραπεία (Πανεπιστήμιο Αιγαίου) και εκπαιδευτικό σεμινάριο για τη θεραπεία με τη βοήθεια ζώων (Animal Jobs Direct, UK), ενώ παράλληλα εργάζεται ως εκπαιδεύτρια σκύλων και πραγματοποιεί θεραπευτικές συνεδρίες ατομικές και ομαδικές με τη βοήθεια σκύλου θεραπείας .