Σκύλος κατάλληλος για Therapy Dog

Ο σκύλος θεραπείας είναι ειδικά εκπαιδευμένος  για παροχή βοήθειας και συντροφιάς σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν καταστάσεις με έντονο στρες σε μονάδες θεραπέιας  όπως νοσοκομεία, γηροκομεία , ειδικά σχολεία, σε φυσικές καταστροφές  και σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες  ή αναπτυξιακές διαταραχές καθώς και σε ανθρώπους με ψυχιατρικά ή ψυχολογικά προβλήματα.

Ο σκύλος θεραπείας εκπαιδεύεται ώστε να παρέχει συντροφιά, στήριξη και βοήθεια σε ατομικό επίπεδο 

  • σε παιδιά που αντιμετωπίζουν αναπτυξιακές διαταραχές ή μαθησιακές δυσκολίες 
  • σε άτομα με ψυχολογικά προβλήματα, διαταραχές ή άλλα ζητήματα ψυχικής υγείας 
  • σε ομάδες των 2 έως 5 ατόμων αναλόγως το περιβάλλον και τα άτομα καθώς και σε επισκέψεις
  • σε άτομα που διαμένουν σε δομές φιλοξενείας, όπως νοσοκομεία, κλινικές, οίκους ευγηρίας (η παραμονή σε τέτοιους χώρους συχνά συνοδεύεται από μη φυσιολογικές αντιδράσεις αλλά και συνθήκες έντονου στρες)

Ο σκύλος θεραπείας είναι εκπαιδευμένος να βοηθάει στην διαδικασία της αποκατάστασης με παρουσία του χειριστή του σε συνεδρίες κατ’οίκον ,είτε σε συνεδρίες που γίνονται σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα.

Ο σκύλος θεραπείας θα πρέπει να είναι υγιής, πλήρως εμβολιασμένος, στειρωμένος και αποπαρασιτωμένος. 
Θα πρέπει επίσης να μην τρώει ακατέργαστη ωμή τροφή και να γνωρίζει τις εντολές της βασικής εκπαίδευσης. 

Η εκπαίδευση άπτεται και της προσωπικότητας του σκύλου ο οποίος  θα πρέπει να είναι φιλικός και εξοικειωμένος με το απότομο άγγιγμα ή το άβολο χάδι. Δεν θα πρέπει να έχει ιστορικό επιθετικότητας αλλά να είναι κοινωνικός, ήρεμος, υπομονετικός, ψύχραιμος και ικανός να συνεργάζεται. 

Η φυσική επαφή σκύλου και ατόμου βρίσκεται στο επίκεντρο της θεραπευτικής σχέσης. Επομένως, είναι σημαντικό για να μπορέσει ο σκύλος να προσφέρει τη συντροφιά του και να μεταδώσει την ηρεμία του να μη νιώθει απειλή ή φόβο.

Kαινούργια μέλη του τα οποία θα μεγαλώσουν και θα εκπαιδευτούν ως σκύλοι θεραπείας.

Ο οργανισμός μας καλωσορίζει τα καινούργια μέλη του τα οποία θα μεγαλώσουν και θα εκπαιδευτούν ως σκύλοι θεραπείας προκειμένου να συμμετέχουν σε θεραπευτικές συνεδρίες και σε επισκέψεις ειδικών μονάδων με τους χειριστές τους και τους ειδικούς θεραπευτές.

Επίσης ο οργανισμός μας δίνει τη δυνατότητα σε ειδικούς θεραπευτές να αποκτήσουν το δικό τους σκύλο θεραπείας με στόχο να τον εντάξουν στις συνεδρίες τους.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ καλέστε στα τηλέφωνα επικοινωνίας.

Η Κρίστυ

Η Κρίστυ είναι μία αγκαλιά! Βρέθηκε να περιπλανιέται στους δρόμους , όμως ο εκπαιδευτής μας εντυπωσιάστηκε από το χαρακτήρα της και την πήρε κοντά του!

Είναι καλή με τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους!

Η Κρίστυ είναι ήρεμη δύναμη και μπορεί να χαρίσει απλόχερα αυτή την ηρεμία της!

Έξτρα bonus: Λατρεύει τα χάδια στην κοιλίτσα της!

Ο Βαγγέλης

Ο Βαγγέλης είναι ο μεγάλος μας αρκούδος !

Τον χαρακτηρίζει η αγάπη του για το παιχνίδι και τα χάδια!

Εκπαιδεύτηκε και είναι πια έτοιμος να χαρίσει φροντίδα και αγάπη σε όποιον τον έχει ανάγκη!

Teddy

Η αγαπημένη μας Teddy ξεκίνησε τις θεραπευτικές της συνεδρίες.

Η Teddy εκπαιδεύεται ως σκύλος θεραπείας από τον Οργανισμό μας dogtherapy.gr προκειμένου να έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει παιδιά και ενήλικες με ορατές και αόρατες  αναπηρίες.

Καλή αρχή Teddy!!