Σκύλος κατάλληλος για Therapy Dog

Ο σκύλος θεραπείας είναι ειδικά εκπαιδευμένος  για παροχή βοήθειας και συντροφιάς σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν καταστάσεις με έντονο στρες σε μονάδες θεραπέιας  όπως νοσοκομεία, γηροκομεία , ειδικά σχολεία, σε φυσικές καταστροφές  και σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες  ή αναπτυξιακές διαταραχές καθώς και σε ανθρώπους με ψυχιατρικά ή ψυχολογικά προβλήματα.

Ο σκύλος θεραπείας εκπαιδεύεται ώστε να παρέχει συντροφιά, στήριξη και βοήθεια σε ατομικό επίπεδο 

  • σε παιδιά που αντιμετωπίζουν αναπτυξιακές διαταραχές ή μαθησιακές δυσκολίες 
  • σε άτομα με ψυχολογικά προβλήματα, διαταραχές ή άλλα ζητήματα ψυχικής υγείας 
  • σε ομάδες των 2 έως 5 ατόμων αναλόγως το περιβάλλον και τα άτομα καθώς και σε επισκέψεις
  • σε άτομα που διαμένουν σε δομές φιλοξενείας, όπως νοσοκομεία, κλινικές, οίκους ευγηρίας (η παραμονή σε τέτοιους χώρους συχνά συνοδεύεται από μη φυσιολογικές αντιδράσεις αλλά και συνθήκες έντονου στρες)

Ο σκύλος θεραπείας είναι εκπαιδευμένος να βοηθάει στην διαδικασία της αποκατάστασης με παρουσία του χειριστή του σε συνεδρίες κατ’οίκον ,είτε σε συνεδρίες που γίνονται σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα.

Ο σκύλος θεραπείας θα πρέπει να είναι υγιής, πλήρως εμβολιασμένος, στειρωμένος και αποπαρασιτωμένος. 
Θα πρέπει επίσης να μην τρώει ακατέργαστη ωμή τροφή και να γνωρίζει τις εντολές της βασικής εκπαίδευσης. 

Η εκπαίδευση άπτεται και της προσωπικότητας του σκύλου ο οποίος  θα πρέπει να είναι φιλικός και εξοικειωμένος με το απότομο άγγιγμα ή το άβολο χάδι. Δεν θα πρέπει να έχει ιστορικό επιθετικότητας αλλά να είναι κοινωνικός, ήρεμος, υπομονετικός, ψύχραιμος και ικανός να συνεργάζεται. 

Η φυσική επαφή σκύλου και ατόμου βρίσκεται στο επίκεντρο της θεραπευτικής σχέσης. Επομένως, είναι σημαντικό για να μπορέσει ο σκύλος να προσφέρει τη συντροφιά του και να μεταδώσει την ηρεμία του να μη νιώθει απειλή ή φόβο.

Kαινούργια μέλη του τα οποία θα μεγαλώσουν και θα εκπαιδευτούν ως σκύλοι θεραπείας.

Ο οργανισμός μας καλωσορίζει τα καινούργια μέλη του τα οποία θα μεγαλώσουν και θα εκπαιδευτούν ως σκύλοι θεραπείας προκειμένου να συμμετέχουν σε θεραπευτικές συνεδρίες και σε επισκέψεις ειδικών μονάδων με τους χειριστές τους και τους ειδικούς θεραπευτές.

Επίσης ο οργανισμός μας δίνει τη δυνατότητα σε ειδικούς θεραπευτές να αποκτήσουν το δικό τους σκύλο θεραπείας με στόχο να τον εντάξουν στις συνεδρίες τους.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ καλέστε στα τηλέφωνα επικοινωνίας.

Κρύστι 9 ετών

Είμαι ο πρώτος σκύλος θεραπείας του οργανισμού dogtherapy και άρχισα να εκπαιδεύομαι στην ηλικία των 8 μηνών.

Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάστηκε να μάθω πολλά καινούρια πράγματα γιατί όπως μου λένε, από τότε που με έσωσαν από το δρόμο, γεννήθηκα με μία τόσο μεγάλη καρδούλα που χωράει μέσα όλο τον κόσμο. Η αγάπη μου για τους ανθρώπους και κυρίως τα παιδιά ήταν η αφορμή για να ξεκινήσω τις επισκέψεις μου σε κέντρα ειδικής αγωγής όπου και εργάστηκα έχοντας εξαιρετικά αποτελέσματα με άτομα με ψυχικές διαταραχές και κινητικές δυσκολίες. Στην ηλικία των 9 χρονών αποφάσισα πως έπρεπε να βγω στη σύνταξη και να κάτσω ήρεμα στον αναπαυτικό καναπέ μου.

Το τελευταίο που θυμάμαι να ακούω από τους αγαπημένους μου είναι πως είμαι ο καλύτερος θεραπευτής που θα μπορούσαν να έχουν και ένα τεράστιο ευχαριστώ για τις υπέροχες στιγμές που τους χάρισα..

Θα σας αγαπώ για πάντα,

Η Κρίστυ σας

Βαγγέλης 6 ετών

Ήρθα στο dogtherapy όταν ήμουν κουτάβι 4 μηνών. Επειδή είμαι εξαιρετικά έξυπνος (εκτός από πολύ όμορφος) εκπαιδεύτηκα γρήγορα στην βασική υπακοή και στην συνέχεια κατάλαβαν ότι είμαι τέλειος για σκύλος θεραπείας (περισσότερα χάδια και λιχουδιές δηλαδή!). Έχω εκπαιδευτεί σε Ελλάδα και Αμερική με τους καλύτερους εκπαιδευτές και πιστοποιημένα προγράμματα. Άρχισα τις επισκέψεις και θεραπευτικές παρεμβάσεις  όταν ήμουν 1,5 χρονών και έως και σήμερα στα 6 μου χρόνια εργάζομαι ως σκύλος θεραπείας με παιδιά και ενηλίκους ατομικά και σε ομάδες. (Μη με ρωτήσετε ποιους προτιμώ, δύσκολο να απαντήσω!).

Έχω εργαστεί με παιδιά και ενήλικες με αυτισμό, με παιδιά με κατάθλιψη και προβλήματα ένταξης, σε σχολεία ειδικής αγωγής, κέντρα ημέρας, γηροκομεία. Συχνά επισκέπτομαι τυπικά σχολεία και εκθέσεις για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση στην διαφορετικότητα και την συμπερίληψη. Έχω συνεργαστεί με πολλούς διαφορετικούς επαγγελματίες όπως λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, φυσιοθεραπευτές και ειδικούς παιδαγωγούς.

Αγαπώ τις λιχουδιές, τα χάδια και τις αγκαλιές και να βοηθώ μεγάλους και παιδιά με τα παιχνίδια και την συντροφιά.

Teddy 3 ετών

Γειά σας, είμαι η Teddy... Προέρχομαι από μία μεγάλη οικογένεια θεραπευτών μιας και η μαμά μου καθώς και ο μπαμπάς μου είναι σκύλοι θεραπείας εδώ και πολλά χρόνια βοηθώντας ένα πολύ μεγάλο αριθμό ατόμων. Έφτασα στον οργανισμό dogtherapy στην ηλικία των 4 μηνών με ένα σκοπό, να βοηθήσω όσους με έχουν ανάγκη , και να ξέρετε ότι είναι πολλοί.

Στην εκπαίδευση μου ,αν και ήταν πολύ απαιτητική , αρίστευσα και ξεκίνησα να κάνω αυτό που ξέρω καλύτερα από όλα , να μαθαίνω και να υπενθυμίζω στους ανθρώπους το νόημα της χαράς και της ανιδιοτελούς αγάπης.

Εργάζομαι σε κέντρα ειδικής αγωγής και γηροκομεία και     χρησιμοποιώ την αστείρευτη ενεργεία μου για να παρακινώ τα άτομα να εκδηλώνουν τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους. Λατρεύω τις βόλτες, τα παιχνίδια με μπαλάκια και φυσικά τα ατελείωτα και πεντανόστιμα treats..

Τελικά, πως μπορείς να μην λατρέψεις αυτή τη δουλειά?..