Υπηρεσίες στο χώρο μας

  • Σκύλος θεραπείας
  • Σκύλος υπηρεσίας
  • Test καταλληλότητας σκύλου υπηρεσίας κατόπιν συνεννόησης με τους εκπαιδευτές
  • Βελτίωση συμπεριφοράς
  • Εκπαιδευτικά προγράμματα & σεμινάρια

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας!

Εναλλακτικές για όσους δεν μπορούν να φιλοξενήσουν το σκύλο μόνιμα στο χώρο τους

Επισκέψεις στις εγκαταστάσεις μας

  • Ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος της σχολής μας προσφέρει στους ενδιαφερόμενους και τις οικογένειες τους τη δυνατότητα επισκέψεων για στιγμές χαλάρωσης, δραστηριότητες κοινωνικοποίησης, κ.ά.

Επισκέψεις του σκύλου θεραπείας και του εκπαιδευτή στον προσωπικό σας χώρο

  • Η σχολή μας προσφέρει τη δυνατότητα επισκέψεων του σκύλου θεραπείας συνοδεία του εξειδικευμένου χειριστή του στον προσωπικό σας χώρο με σκοπό τη διαμόρφωση κατάλληλου προγράμματος προσαρμοσμένου στις ανάγκες του ατόμου ή και της οικογένειας.

Συνεργάτες

Συνεργαζόμαστε με το Κέντρο ανάπτυξης παιδιού «ΝΟΗΜΑΘΗΣΗ». 

https://noimathisi.gr/

Έχει αποδειχτεί ότι η συχνή συναναστροφή του ανθρώπου με τον σκύλο έχει θετική επίδραση στην ψυχολογία μας και ειδικότερα στην ψυχοσυναισθηματική εξέλιξη των παιδιών. Μάλιστα, οι θεραπευτικές ικανότητες των ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων φαίνεται να βοηθούν ιδιαιτέρως τα παιδιά που αντιμετωπίζουν ποικίλες αναπτυξιακές δυσκολίες (αυτισμός, νοητική στέρηση), μαθησιακές δυσκολίες (δυσλεξία) και διαταραχές της διάθεσης (κατάθλιψη και άγχος), ενισχύοντας τον επικοινωνιακό ρυθμό και τις κοινωνικές τους δεξιότητες.

Με την ανιδιοτελή τρυφερότητα και στοργή που προσφέρει ένας ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος, δίχως να κρίνει τον απέναντι, ανταποκρίνεται στα χάδια και την προσοχή του παιδιού με τον πιο ισορροπημένο τρόπο μετατρέποντας την παιχνιδιάρικη διάθεση σε θεραπευτική συνεδρία. Πρόκειται για ένα πρότυπο μοντέλο θεραπευτικών συνεδριών οι οποίες έχουν αναπτυχθεί από τους χειριστές-εκπαιδευτές του σκύλου σε συνάρτηση με τους ειδικούς θεραπευτές.

Τα τελευταία χρόνια η αποκλειστική συνεργασία του Κέντρου “Νοημάθηση” με το DOGTHERAPY.GR μας έχει αποδείξει το πόσο σημαντικό είναι για ένα παιδί αυτή η επαφή, δίνοντας μας την δυνατότητα να οργανώνουμε τέτοιου είδους συνεδρίες. Γι αυτό το λόγο σας κάνουμε δώρο την πρώτη συνεδρία η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Κέντρου μας καθώς και στον χώρο σας.  

Kαινούργια μέλη του τα οποία θα μεγαλώσουν και θα εκπαιδευτούν ως σκύλοι θεραπείας.

Ο οργανισμός μας καλωσορίζει τα καινούργια μέλη του τα οποία θα μεγαλώσουν και θα εκπαιδευτούν ως σκύλοι θεραπείας προκειμένου να συμμετέχουν σε θεραπευτικές συνεδρίες και σε επισκέψεις ειδικών μονάδων με τους χειριστές τους και τους ειδικούς θεραπευτές.

Επίσης ο οργανισμός μας δίνει τη δυνατότητα σε ειδικούς θεραπευτές να αποκτήσουν το δικό τους σκύλο θεραπείας με στόχο να τον εντάξουν στις συνεδρίες τους.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ καλέστε στα τηλέφωνα επικοινωνίας.