Κοίλιας Κωνσταντίνος

Ιδρυτής του Dog Therapy, εκπαιδευτής και χειριστής σκύλων θεραπείας

Το ενδιαφέρον του για την επικοινωνία μεταξύ σκύλου και ανθρώπου αναπτύχθηκε, στην προσπάθειά του να δουλέψει με τη συμπεριφορά των αδέσποτων σκύλων, με σκοπό να αυξήσει τις πιθανότητες υιοθεσίας τους. Με οδηγό το όραμά του, εκπαιδεύτηκε επαγγελματικά και εξειδικεύτηκε στην επίλυση προβλημάτων συμπεριφοράς, βοηθώντας συνολικά παραπάνω από 1000 αδέσποτα σκυλιά. Παράλληλα, συνέχισε τη εκπαίδευση του σε αθλήματα όπως agility, IPO (εκπαίδευση σκύλων προστασίας), search and rescue, στην Ελλάδα, τη Σλοβακία, την Ολλανδία και τη Γερμανία. Εργάστηκε ως επαγγελματίας εκπαιδευτής και χειριστής σκύλων στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ, όπου συνέχισε την καριέρα του σε σχετικές θέσεις. Ωστόσο, η καθημερινή του επαφή με τα τετράποδα πλάσματα του δίδαξε τις θεραπευτικές ικανότητες που προσφέρουν απλόχερα.

Συνέχισε την επαγγελματική του εμπειρία και εκπαίδευση συμμετέχοντας σε πολυάριθμα προγράμματα για την υποβοηθούμενη θεραπεία με σκύλους, σκύλους υπηρεσίας, παρεμβάσεις με τη βοήθεια ζώων, σκύλους υπηρεσίας για PTSD, σε Ρωσία, Ηνωμένο Βασίλειο και Πενσυλβάνια των ΗΠΑ. Εργάστηκε στην εκπαίδευση και τον χειρισμό σκύλων θεραπείας και υπηρεσίας στις ΗΠΑ, όπου συνέχισε την καριέρα του ως ειδικός σε σκύλους υπηρεσίας και στην υποβοηθούμενη θεραπεία με σκύλο για παιδιά, εφήβους και ενήλικες με διάφορες αναπηρίες, αναπτυξιακές, μαθησιακές και νοητικές δυσκολίες, και θέματα σωματικής υγείας και κινητικότητας. Έκτοτε, έχει επίσης εκπαιδευτεί στην ειδική αγωγή ως βοηθός εργοθεραπευτή ενώ συνεχίζει την εκμάθησή και εκπαίδευση του με κάθε ευκαιρία, καθώς η αφοσίωση του στους σκύλους και τους ανθρώπους δεν σταματά ποτέ.

Σήμερα με 25 χρόνια εμπειρίας, ο Κωνσταντίνος εργάζεται ως επαγγελματίας συμπεριφοριστής και εκπαιδευτής σκύλων, εστιάζοντας στους σκύλους θεραπείας και υπηρεσίας, παρέχοντας θεραπευτικές παρεμβάσεις με τη βοήθεια σκύλου. Έχει επιλεχθεί ως αξιολογητής (evaluator) για την Ελλάδα από τον Διεθνή Οργανισμό ICofA μέσω του Τest αξιολόγησης συμπεριφοράς για κατοικίδια ζώα (PADA Τest). Επίσης, συμμετέχει σε διεθνή συνέδρια και πρωτοβουλίες για τη δημιουργία νομοθετικού πλαισίου για σκύλους θεραπείας και υπηρεσίας.

Call Now Button