Τσεκούρα Αναστασία

Ψυχολόγος Msc in Special Education

Πραγματοποίησε τις βασικές σπουδές της στην Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Luton στην Αγγλία. Είναι κάτοχος επάρκειας της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας και του Συστήματος Γραφής Τυφλών Braille.

Πιστοποιημένη, εξουσιοδοτημένη συνεργάτης του Α΄ Τεστ Σχολικής Ετοιμότητας για παιδιά προσχολικής ηλικίας, του «Wisc Test III» Συναισθηματικής Νοημοσύνης και του «ΠΑΙΣ» τεστ – Αναπτυξιακή Δοκιμασία Επικοινωνίας (για παιδιά ηλικίας 18 μηνών – 4 ετών). Ταυτόχρονα έχει εκπαιδευτεί στη LEGO-Based Therapy και στην Εκπαιδευτική Ρομποτική για θεραπευτικούς σκοπούς, στις τεχνικές CBT για την αντιμετώπιση άγχους και διαχείριση κρίσεων, καθώς και στη μέθοδο SONRISE. Είναι κάτοχος διπλώματος BACB στην εκπαίδευση παιδιών με αυτισμό – ΑΒΑ.

Πραγματοποίησε σπουδές μεταπτυχιακού επιπέδου στο University of London (Institute of Education) στην Αγγλία, όπου έλαβε τον τίτλο της Ειδικής Παιδαγωγού εξειδικευμένη στη Συμπερίληψη παιδιών σε τυπικές τάξεις (MSc in Special Education-Inclusion and Disabilities Studies). Με τον τίτλο αυτό εργάστηκε σε διάφορα κέντρα θεραπείας, αποκατάστασης και εκπαίδευσης. Παράλληλα εξειδικεύτηκε στην εκπαίδευση Χαρισματικών Μαθητών, ενώ στη συνέχεια εισήχθη στο ειδικό γυμνάσιο-λύκειο κωφών βαρήκοων στην Αργυρούπολη. Αργότερα ανέλαβε Επιστημονικά Υπεύθυνη – Ψυχολόγος στο Κέντρο Ημέρας Ενηλίκων με Αυτισμό «ΣΕΙΡΙΟΣ» της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (Ε.Ε.Π.Α.Α.) και εργάστηκε στη Μονάδα Κοινωνικής Φροντίδας ‘Παιδόπολη-Αγία Βαρβάρα’. Λίγο αργότερα ιδιωτεύει, ανοίγοντας το Κέντρο Ειδικών Θεραπειών ‘Νοημάθηση’, στη Νέα Σμύρνη και στη συνέχεια τον Πρότυπο Χώρο Πρώιμης Παιδικής Παρέμβασης ‘MyLittleAcademy’ στον Άλιμο, όπου εργάζεται μέχρι σήμερα. Οι γνώσεις της συμπληρώνονται με την παρακολούθηση πλήθους σεμιναρίων και συνεδριών, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Call Now Button