Φασουλή Νεφέλη

Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια/Δραματοθεραπεύτρια

Πραγματοποίησε τις βασικές τις σπουδές στην Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Cardiff Metropolitan στην Ουαλία. Ταυτόχρονα εκπαιδεύτηκε στις τεχνικές CBT και σε τεχνικές ενεργής μάθησης. Στην συνέχεια μετεκπαιδεύτηκε στη Δραματοθεραπεία από το Ελληνικό Ινστιντούτο Δραματοθεραπείας & Παιγνιοθεραπείας «Το Άθυρμα».

Από το 2006 εργάστηκε σε κέντρα οικογενειακής θεραπείας με εστίαση σε θέματα γονεϊκότητας, ταυτόχρονα δίδασκε μέσω της ενεργής μάθησης μεθόδους εναλλακτικών τρόπων μάθησης, με σκοπό τη δημιουργία κινήτρου, την βελτίωση της συγκέντρωσης και τη διευκόλυνση της μαθησιακής διαδικασίας σε παιδιά 10-16 ετών, ενώ εργάστηκε παρέχοντας υποστήριξη σε γονείς και παιδιά με εθισμούς στο διαδίκτυο (cyber addiction).

Σήμερα, ιδιωτεύει παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη και ψυχοεκπαίδευση σε γονείς. Μέσα από την πολυετή επαφή της με τα παιδιά και τους γονείς, αλλά και την αγάπη της για τα ζώα οδηγήθηκε στην παρατήρηση της αλληλεπίδρασης μεταξύ ζώου- ανθρώπου, όπου της έγινε ξεκάθαρο πως ο δεσμός μεταξύ τους μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην υγιή ψυχική εξέλιξη και θεραπεία ενός ατόμου.

Εκπαιδεύτηκε σε μεθόδους θετικής εκπαίδευσης ζώων το 2007, στη προσπάθεια της να γνωρίσει καλύτερα τα ζώα και τις δυνατότητές τους. Mετεκπαιδεύτηκε στην Υποβοηθούμενη από Ζώα Θεραπεία μέσα από την οποία ενσωματώνει τις θεραπευτικές ιδιότητες των ζώων μέσα στη ψυχοθεραπεία έως και σήμερα.

Call Now Button