Θανάσουλα Κωνσταντίνα

Εκπαιδεύτρια και χειρίστρια σκύλων θεραπείας

Ξεκίνησε από τη βασική υπακοή και την τροποποίηση συμπεριφοράς στη σχολή Dogs work and play με οδηγό τον Κωνσταντίνο Κοίλια στις μεθόδους Θετικής Ενίσχυσης και συνέχισε την εκπαίδευσή της στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η μεγάλη στοργή της για τους σκύλους και τους ανθρώπους την οδήγησε στο να αποκτήσει επαγγελματικά προσόντα και πιστοποιήσεις στη θεραπεία με τη βοήθεια ζώων και άνοιξε τον δρόμο για ένα συνεχές ταξίδι μάθησης και εξειδίκευσης. Η ισχυρή θέληση της να ενισχύσει τις ικανότητές της στην βοήθεια ατόμων που έχουν ανάγκη, την καθοδήγησε στις σπουδές της και στην επιτυχή ολοκλήρωση της Ειδικής Αγωγής, της Γνωσιακής Συμπεριφορικής θεραπείας (CBT), στην εξειδίκευση στην Λογοθεραπεία και στο σύστημα επικοινωνίας μέσω ανταλλαγής εικόνων Pecs. Συνέχισε την εκπαίδευσή της στην Θετική εκπαίδευση, ως Certified canine fitness trainer, στην θεραπεία μετατραυματικής διαταραχής υποβοηθούμενης από σκύλους (PTSD) και στις θεραπευτικές παρεμβάσεις με τη βοήθεια ζώων.

Από το 2015 εργάζεται ως πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια και συντονίστρια σκύλων θεραπείας, πραγματοποιώντας ατομικές και ομαδικές συνεδρίες θεραπείας με τη βοήθεια σκύλων για άτομα όλων των ηλικιακών ομάδων με αναπηρίες, αναπτυξιακές και μαθησιακές δυσκολίες και προβλήματα ψυχικής και σωματικής υγείας.

Η συνεχής αγάπη και αφοσίωση της Κωνσταντίνας στο πεδίο της θεραπείας με σκύλο εξελίσσεται συνεχώς, καθώς λαμβάνει μέρος σε διεθνή συνέδρια όπως το «AAII International Conference» στην Ιταλία και το παγκόσμιο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Ρωσία, «Practical implementation of Animal therapy in psychology, education and rehabilitation» ενώ συμμετέχει σε προγράμματα εκπαίδευσης όπως το «Spirit dog training». Τέλος ως μέλος της ομάδας PADA team στην Ελλάδα (leader) συμμετέχει στην αξιολόγηση συμπεριφοράς κατοικίδιων ζώων.

Call Now Button